DEEL DE GOEDHEID , BAARAKA ALLAHOU FEEKOUM

De wassing 

الوُضُوء

Allah zegt in Zijn Boek:

“O jullie die geloven, wanneer jullie het gebed willen verrichten, was dan jullie gezichten en jullie handen tot aan de ellebogen, en wrijf over jullie hoofden, en (was) jullie voeten tot aan de enkels.”

(Soerat al-Maa’idah: 6)

 

De Profeet zegt: 

“Het gebed van iemand van jullie die in een toestand verkeert die hem belet om te bidden, wordt niet geaccepteerd totdat hij de Woedoe’ verricht.”

(al-Boekhaarie en Moeslim)

 

Ook zei de Profeet: 

“Als een moslimdienaar of gelovige de kleine wassing verricht, dan verlaat met het water of de laatste druppel water via zijn gezicht elke zonde waarnaar hij heeft gekeken. Als hij zijn handen wast, dan verlaat met het water of de laatste druppel water elke zonde (zijn lichaam) die hij met zijn handen heeft gepleegd. Als hij zijn voeten wast, dan verlaat met het water of de laatste druppel water elke zonde zijn lichaam waarnaar hij met zijn voeten is gegaan. Totdat hij uiteindelijk het gebed verlaat, terwijl hij volledig gereinigd is van de zonden.”

(Moeslim)


De woedoe' kalender 

De profeet vrede zij met hem zei:
“𝘎𝘦𝘦𝘯 𝘦𝘯𝘬𝘦𝘭 𝘨𝘦𝘣𝘦𝘥 𝘸𝘰𝘳𝘥𝘵 𝘻𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳 (𝘷𝘰𝘰𝘳𝘢𝘧𝘨𝘢𝘢𝘯𝘥𝘦) 𝘳𝘦𝘪𝘯𝘪𝘨𝘪𝘯𝘨 𝘨𝘦𝘢𝘤𝘤𝘦𝘱𝘵𝘦𝘦𝘳𝘥.”
{ Muslim }

Het verrichten van Woedoe is een van de meest essentiële vaardigheden die een moslim moet leren als voorwaarde voor Salah (gebed). Er is geen gebed is zonder 𝐫𝐞𝐢𝐧𝐢𝐠𝐢𝐧𝐠. 


Daarom hebben we met de Wil en de Kracht van Allah een kalender gemaakt voor het verrichten van de Woedoe' om het kind extra te stimuleren en een overzicht te houden hoe vaak het kind woedoe verricht. En ook met deze kalender kan je zo creatief zijn als je maar wilt in Shaa Allaah. 

 

Je kan deze woedoe' kalender op verschillende manieren gebruiken. Je kan er een stickerkaart van maken, maar ook voor bijvoorbeeld mama's, zussen of docenten die niet elk week de gebedskalender kunnen uitprinten is het leuk om de kalender te 𝐩𝐥𝐚𝐬𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐞𝐫𝐞𝐧. Zo kun je met een stift de week wijzigen en de stickers elke week verwijderen/de ingekleurde sterren wegvegen en opnieuw beginnen. 

 

Ook hebben we een kleurplaat versie voor de kinderen die een eigen woedoe' kalender willen maken. 

Ook hebben we een kalender met een gezichtje en zonder. 

Mijn Woedoe Kalender Kleur
PDF – 2,6 MB 132 downloads
Mijn Woedoe Kalender Zwart Wit
PDF – 2,5 MB 120 downloads
Mijn Woedoe Kalender Kleur Zonder Gezicht
PDF – 2,6 MB 129 downloads
Mijn Woedoe Kalender Zwart Wit Zonder Gezicht
PDF – 2,4 MB 151 downloads

Woedoe' diploma 

Vaak wanneer kinderen ergens een diploma voor krijgen dan zijn ze erg trots op zichzelf voor het behalen van iets. Zo krijgen ze op school vanaf groep 1 al een veterdiploma, of tijdens het zwemmen een zwemdiploma. 

Dus waarom geen woedoe' diploma ? 

Een woedoe' diploma kan worden ingezet bij kinderen die het gebed onder de knie hebben. Het kan gegeven worden door ouders, docenten, broers of zussen. We hebben zo 2 verschillende diploma's gemaakt. Een diploma met een gezichtje en zonder gezichtje. 

 

Mijn Woedoe Diploma Met Gezicht
PDF – 2,8 MB 128 downloads
Mijn Woedoe Diploma Zonder Gezicht
PDF – 2,8 MB 149 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen