DEEL DE GOEDHEID , BAARAKA ALLAHOU FEEKOUM


Al mijn bronnen zijn alleen voor persoonlijk/niet-commercieel gebruik. Als u materiaal op deze site downloadt, stemt u ermee in:

  • Verkoop geen van mijn printables of artikelen; of het nu gratis bronnen zijn die ik heb geüpload of bronnen waarvoor je hebt betaald.
    Dit omvat het verbod op het verkopen van inhoud in digitale of gedrukte vorm.

  • Deel of distribueer geen van mijn geüploade bestanden, of dat nu via WhatsApp, Telegram, Facebook, e-mail of een ander platform is (in plaats daarvan bent u van harte welkom om de originele bloglink van www.littlemuslimeducation.nl te delen en door te sturen waar anderen dezelfde bronnen kunnen vinden)

  • Host geen van mijn bestanden of inhoud op uw eigen websites of sites voor het delen van bestanden zonder mijn toestemming

  • Bewerk geen van mijn printables 

  • Verwijder geen van mijn auteursrechten of logo's.

  • Voeg niet uw eigen auteursrechten, logo's toe.

  • Overtreding van een van deze voorwaarden is niet toegestaan

Wees er daarom alstublieft van bewust dat omdat ik geen toestemming geef om een van deze bovenstaande zaken te doen, dit een vorm is van diefstal. Diefstal is haraam volgens de Qur'aan, Sunnah en wetenschappelijke consensus (ijmaa')

 

Er is altijd een mogelijkheid om in contact te komen met mij om zaken te bespreken. De zaken wat ik deel op de website is iets waar ik veel tijd en energie heb gestoken omwille van Allah azzawajal om jullie als moslimgemeenschap te helpen. 

 

Ook sta ik zeker open om gepersonaliseerde producten te maken voor stichtingen, klassen en de ouders. Neem contact op met ons via: 

 


Wat is al Fiqh ? 

Taalkundig = Begrip of beter gezegd correct begrip. Sommigen onder de geleerden zeggen dat het dieper dan alleen begrip. Het is gedetailleerd begrip. Er wordt ook wel eens gezegd dat fulaan en fulaan fiqh fi'd- deen. Oftewel begrip van de religie. 

 

“Voor wie Allah het goede wil, Hij zal hem Fiqh (diep begrip) van de religie schenken.”

(Bukhari en anderen)

 

Vakkundig = Het afleiden van regels en oordelen van het bewijs dat gevonden wordt in de Shaarie'ah oftewel de Quraan en de Sunnah, alsook van consensus ( idjmaa') van de islamitische geleerden. 

 

Dus om even een samenvatting te geven: Al Fiqh is het begrijpen van de teksten, Quraanverzen en Ahadith en weten hoe je er regels uit kunt afleiden. 


De vijf zuilen van de Islaam werkboekje

Ibn ‘Oemar  verhaalde dat de profeet (Allahs zegeningen en vrede zijn met hem) heeft gezegd (Nederlandstalige interpretatie): 

“De Islaam is op vijf (zuilen) gebouwd: (1) de getuigenis dat er geen god is behalve Allah en dat Mohammed Zijn dienaar en boodschapper is, (2) het verrichten van het gebed, (3) het geven van zakaah (verplichte liefdadigheid), (4) het vasten in de maand Ramadhaan en (5) het verrichten van de h’adj (bedevaart).” 

(Overgeleverd door al- Boekhaarie en Moeslim.)

 

Zie hier een leuke introductieboekje voor de kinderen om een begin te maken in het leren van deze vijf zuilen van de Islaam. Het is vooral gebouwd in het leren van de Arabische benamingen van deze vijf zuilen. Zo leert het kind de zuilen zowel in het Nederlands en in het Arabisch.

De 5 zuilen van de Islam
PDF – 10,0 MB 304 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Aicha
4 maanden geleden

Salaam aleikum wa rahmatullaah wa barakatuhoe

Ik wil graag de printlabel voor mijn kinderen ontvangen

Hayat
2 jaar geleden

Salamoe °aleykoem,
Eerst zou ik je willen bedanken voor jouw inzet voor onze oemma! Moge Allah swt jou rijkelijk belonen.
Ik zou graag willen weten waar ik de printables kan terugvinden op jouw site? Kan je mij wegwijs maken?
MVG