بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم

 

Assalamou alaykoum wa rahmatoullahi wa barakatouh, 

 

Mijn naam is Sarah Oum Firdaous. Mama van een prachtige dochter Allahouma barik. In juni 2020 heb ik Little Muslim Education opgericht. De hoofdreden voor het oprichten van Little Muslim Education is om een steentje bij de dragen binnen de moslimgemeenschap met mijn kwaliteiten, kennis en kunde. 

 

“De Boodschapper van Allah (ﷺ) heeft gezegd dat een ieder die een Moslim helpt op het moment van verlies van eer en nederigheid, hulp zal krijgen van Allah wanneer diegene hulp nodig heeft.”  

Overgeleverd door Abu Dawud -

 

Wie is Sarah Oum Firdaous ?

Vaak is het best lastig om een goede beschrijving over jezelf te geven. Maar de mensen om mij heen zouden mij beschrijven als een creatief , ondernemend , zorgzaam en empathisch persoon. Mijn passie voor iets ontwerpen of maken is er vanaf jongs af aan geweest. Overal in mijn kamer vond je wel een knutselwerkje die ik dan had gemaakt. 

Mijn passie voor mensen helpen en iets betekenen voor een ander heb ik door de jaren heen mogen uitoefenen in de zorg. Op het moment dat ik een partner werd en moeder, begon mijn zoektocht om een antwoord te vinden op de volgende vraag: " Hoe kan ik mijn steentje bijdragen binnen de ummah met mijn creatieve kant en mijn passie voor mensen helpen in combinatie met het gezinsleven ?" Allah heeft mij uiteindelijk deze ingeving gegeven en heeft mij bijgestaan en geholpen om uiteindelijk Little Muslim Education op te starten. 

 

Hoe ben ik tot het idee gekomen om Little Muslim Education op te starten? 

Voordat ik begon aan Little Muslim Education was ik bezig met het inventariseren hoe ik de opvoeding en de educatie ga vormgeven aan mijn kinderen. Ik was erg bezig met het zoeken naar verschillende manieren, methodes en platforms over educatie. Mijn doel was/is om bewust op te voeden. Ook was ik bezig met de vraag ;

 

'' Hoe ga ik de islamitische identiteit van mijn kinderen versterken en bewaken in het westen ? '' 

 

De belangrijkste plaats om te beginnen bij het vormgeven van de moslimidentiteit van een kind, is thuis. Het is belangrijk om de islam centraal te houden in je huishouden en zo veel mogelijk terug te refereren naar Allah.

Niet iedereen zal de nodige kennis hebben m.b.t. tot islam en Allah. Ook ik stelde mezelf de vraag of ik wel genoeg kennis had en zocht daarom materiaal en boeken. Ik merkte op dat er best weinig Nederlandstalige materiaal te vinden was om deze als hulpmiddelen in te zetten tijdens de opvoeding en educatie van mijn kinderen over Islam. Ook was er over het algemeen weinig materiaal te vinden op de markt als het gaat om o.a. Allah en het leren kennen van Allah op een makkelijke en kinderlijke manier. 

Het leren kennen van Allah is het belangrijkste onderdeel binnen de educatie over de islam. Wanneer je slaagt in het onderwijzen van je kinderen over Allah en wie Allah is , zal het kind meer van Allah houden en zal het kind daardoor Allah willen gehoorzamen. Zo bouw je een sterk fundament en kan je daarna aan de slag om er verder op te bouwen. 

 

Ook ben ik er van overtuigd dat kinderen in hun eerste jaren het beste leren door te spelen. Spelen is veel krachtiger voor kinderen dan veel ouders beseffen. Het is eigenlijk de sleutel tot leren.

Onderzoekers en onderwijzers over de hele wereld hebben ontdekt dat spelen kan helpen om het leren te verrijken en belangrijke vaardigheden te ontwikkelen, zoals onderzoek, expressie, experimenteren en teamwerk.

 

Missie

Onze missie is om de moslim ouders te helpen en ondersteunen in de islamitische opvoeding van hun kinderen met onze producten. We willen het zo toegankelijk mogelijk maken voor degenen die het breed en minder breed hebben. Ook willen we deze generatie helpen bij de Arabische taal en hen vanaf jongs af aan laten opgroeien met de Arabische taal. Daarom zijn onze producten gevuld met Arabische termen. 

De grote metgezel ʿOmar Ibn ul-Khattaab heeft gezegd: “Leer de Arabische taal, want het vormt (een onderdeel van) jullie geloof.”

(Iqtidaa’ us-Siraat il-Moestaqiem)

 

Little Muslim Education

KVK : 87326728

Info@littlemuslimeducation.nl