DEEL DE GOEDHEID , BAARAKA ALLAHOU FEEKOUM


Al mijn bronnen zijn alleen voor persoonlijk/niet-commercieel gebruik. Als u materiaal op deze site downloadt, stemt u ermee in:

  • Verkoop geen van mijn printables of artikelen; of het nu gratis bronnen zijn die ik heb geüpload of bronnen waarvoor je hebt betaald.
    Dit omvat het verbod op het verkopen van inhoud in digitale of gedrukte vorm.

  • Deel of distribueer geen van mijn geüploade bestanden, of dat nu via WhatsApp, Telegram, Facebook, e-mail of een ander platform is (in plaats daarvan bent u van harte welkom om de originele bloglink van www.littlemuslimeducation.nl te delen en door te sturen waar anderen dezelfde bronnen kunnen vinden)

  • Host geen van mijn bestanden of inhoud op uw eigen websites of sites voor het delen van bestanden zonder mijn toestemming

  • Bewerk geen van mijn printables 

  • Verwijder geen van mijn auteursrechten of logo's.

  • Voeg niet uw eigen auteursrechten, logo's toe.

  • Overtreding van een van deze voorwaarden is niet toegestaan

Wees er daarom alstublieft van bewust dat omdat ik geen toestemming geef om een van deze bovenstaande zaken te doen, dit een vorm is van diefstal. Diefstal is haraam volgens de Qur'aan, Sunnah en wetenschappelijke consensus (ijmaa')

 

Er is altijd een mogelijkheid om in contact te komen met mij om zaken te bespreken. De zaken wat ik deel op de website is iets waar ik veel tijd en energie heb gestoken omwille van Allah azzawajal om jullie als moslimgemeenschap te helpen. 

 

Ook sta ik zeker open om gepersonaliseerde producten te maken voor stichtingen, klassen en de ouders. Neem contact op met ons via: 

 


Ramadan Mubarak slinger - Knutselwerk 

 

Ramadan staat bijna voor de deur. Waarschijnlijk zijn wij allen bezig om ons zelf voor te bereiden voor deze gezegende en prachtige maand. Allah zegt in Surah Al Baqarah vers 185 : 

شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِيَ أُنزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِّلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِّنَ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِ فَمَن شَهِدَ مِنكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ وَمَن كَانَ مَرِيضًا أَوْ عَلَى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِّنْ أَيَّامٍ أُخَرَ يُرِيدُ اللّهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَلاَ يُرِيدُ بِكُمُ الْعُسْرَ وَلِتُكْمِلُواْ الْعِدَّةَ وَلِتُكَبِّرُواْ اللّهَ

عَلَى مَا هَدَاكُمْ وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ 

'' De maand Ramadhân is het waarin de Koran is neergezonden, als Leiding voor de mensheid en als duidelijke bewijzen van de Leiding en de Foerqân. Wie van jullie aanwezig is in de maand, laat die dan vasten, maar wie ziek is of op reis, dan is er een aantal andere dagen (om de vasten in te halen). Allah wenst voor jullie het gemakkelijke en Hij wenst niet voor jullie het ongemak. En maakt het aantal (dagen) vol en prijst Allah's Grootheid omdat Hij jullie leiding schonk, hopelijk zullen jullie dankbaar zijn. '' 

 

Voor ons als ouders is het natuurlijk ook belangrijk om na te denken hoe we onze kinderen gaan betrekken in deze gezegende maand. Een leuke activiteit wat je kan doen in shaa Allah is een zelfgemaakte Ramadan Mubarak slinger maken. Het is een simpele slinger waar je je eigen draai in kan maken en prachtig kan versieren in shaa Allah. 

 

Stuur ons vooral de mooie kunstwerkjes op in Shaa Allah ! Deze delen we dan op onze website en social media in shaa Allah 

 

Ramadan Mubarak Slinger
PDF – 294,0 KB 240 downloads

Islamitische maanden - knutselwerk

Het islamitische jaar heeft 12 maanden die gebaseerd zijn op een maancyclus (die gemiddeld 29 tot 30 dagen duurt).

Allah de Verhevene zegt in de Qor-aan (Nederlandstalige interpretatie): “Waarlijk, het aantal maanden bij Allah is twaalf maanden (in een jaar), volgens de bepaling van Allah op de Dag toen Hij de hemelen en de aarde schiep…” [Soerat at-Tawbah (9), aayah 36.]

Uit eigen ervaring heb ik in mijn omgeving gezien dat vele moslims de islamitische maanden niet kennen of wellicht maar één of twee maanden kennen die erg centraal staan en bekend zijn, zoals de maand Ramadaan en de maand Dhul Hijjah. 

Zelf heb ik de maanden vanaf jongs af aan mogen leren. En sindsdien ben ik deze ook niet meer vergeten. Daarom leek het me leuk om een knutselwerk in elkaar te zetten die de islamitische maanden op een leuke manier uitbeeld. 

Het knutselwerk bestaat uit twee bladzijdes. We hebben een a4 en a3 formaat voor jullie om te downloaden.

 

Islamitische maanden draaischijf

Wat moet je doen? 

1. Kleur de draaischijven in. Maak het zo persoonlijk en creatief mogelijk. 

2. Knip de draaischijven uit. 

3. Knip op de eerste bladzijde het stuk uit met de gestreepte lijnen

4. Plaats de schijven op elkaar ( bladzijde 1 komt boven op )

5. Neem dan een splitpen en druk deze in het midden van de schijven. Split vervolgens aan de achterkant van de schijven de pen. 

6. Tijd om de draaien en de leren ! :) 

 

 

Islamitische Maanden Knutselwerk A 3 Document
PDF – 2,7 MB 346 downloads
Islamitische Maanden Knutselwerk A 4
PDF – 2,7 MB 373 downloads